Riders solidaris

RIDERS SOLIDÀRIS AL BARRI DE SANT ANTONI

Tres entitats de Sant Antoni, l’associació de comerciants ‘Som Sant Antoni’, l’ONG “De Veí a Veí” i els comerciants del mercat dels Encants de Sant Antoni, han decidit unir les seves forces per posar en marxa iniciatives que tenen com a objectiu apropar el comerç del barri a les llars.

Les tres organitzacions gaudeixen d’un gran arrelament al barri i al mateix temps es distingeixen per la seva capacitat de liderar projectes que impliquen afavorir el benestar del veïnat i també per promoure l’activitat econòmica que el sector del comerç hi desplega històricament.

A causa de les greus conseqüències provocades per la negativa evolució de la pandèmia, el comerç és un dels sectors econòmics que s’està veient més perjudicat. Les vendes no han deixat de baixar en els darrers mesos mentre que per una altra banda assistim al creixement de grans empreses com Amazon, Deliveroo, Glovo o Alí Express, que incrementen el seus beneficis.

Davant la situació en què ens trobem, el mercat dels Encants de Sant Antoni, l’associació de comerciants Som Sant Antoni i l’ONG De Veí a Veí han decidit unir-se per posar en marxa una experiència per facilitar les compres als comerços del barri per part de veïns i veïnes.

El primer pas realitzat ha estat facilitar a tots els comerços que ho desitgin un servei de lliurament gratuït a domicili. Els veïns i veïnes hi podran fer les seves compres i les rebran a casa de franc a través de persones voluntàries de l’ONG.

Al mateix temps, estem desenvolupant un espai on line on posar en contacte el veïnat i els comerços de Sant Antoni i fer possible la compra des de casa.

Paral·lelament, s’acompanya els comerços amb una formació bàsica perquè adquireixin competències digitals que els permetin fomentar la venda a distància.

Sense comissions, amb cost zero i per a qualsevol comerç del barri.

El procés ja està en marxa.