Skip to main content

Som sant antoni festival 2023

OM Festival celebra la seva segona edició els dies 13 i 14 de maig a l’Avinguda Mistral. Un festival gratuït i a l’aire lliure amb 60 estands de comerços, fira gastronòmica, mostra de cerveses artesanes, concerts, DJS, passarel·la de moda dels Encants i activitats per a tota la família.

L’Unió de comerciants SOM Sant Antoni presenta la segona edició de la seva fira de comerç i cultura. Es tracta de SOM Sant Antoni Festival, un esdeveniment que es durà a terme en tres trams diferents de l’Avinguda Mistral els dies 13 i 14 de maig de 10h a 22h.

L’objectiu de SOM Sant Antoni Festival és donar visibilitat a la riquesa comercial del barri d’una manera festiva, a més de promoure activitats a càrrec dels comerciants. Una gran oportunitat per descobrir l’oferta comercial i gastronòmica del barri i gaudir de la seva vida social i cultural.

Tres àrees diferenciades amb comerç, cultura i diversió

SOM Sant Antoni Festival estarà dividit en tres grans àrees. Cadascuna amb programació i activitats diferenciades per diferents públics.

ÀREA COMERÇ

L’Àrea Comerç ocuparà la zona central de l’Avinguda Mistral. En ella podreu trobar una gran representació de les millors botigues de Sant Antoni i comerços convidats. Un total de 60 estands per fer shopping a l’aire lliure durant dues jornades. Botigues d’estètica i bellesa, moda, serveis, joies, regals originals i propostes gastronòmiques, ocuparan la part central del festival i una part de Jardinets de l’Alguer.

ÀREA CULTURA BY MORITZ

L’Àrea Cultura by Moritz concentrarà tota la programació de concerts i activitats. SOM Sant Antoni Festival acollirà dissabte dues actuacions musicals explosives: el cÈctel punk i new wave de Peinga Rayo y las Aeromozas, que presentaran el seu flamant debut “Puto Disco”, produït per Carlos Ann; i la reinterpretació híperballable de la cúmbia i els sons llatins del combo Kumbia Enkarni.

El diumenge serà una jornada de sons pop i rock, amb la presentació del primer disc de la cantautora Laura Guerrero, “Un nuevo despertar” un treball on conflueixen diversos gèneres i registres musicals dins del pop, el folk, la bossa nova i els ritmes llatins. Per la seva part, el manresà Jan Bonet presentarà el seu EP “Limited Edition” en format trio acompanyat del bateria Thimotée Kamba i el baixista Quico Auguets. Tancaran la jornada la veterana formació de rock & roll Los Pasantes, –amb membres dels emblemàtics Los Salvaje–s i la seva proposta de versions i clàssics del rock & roll per fer ballar tot el barri.

A l’Àrea Cultura també es podran gaudir d’activitats esportives a càrrec de Rocafort Esportiu, una desfilada de moda amb peces dels paradistes dels Encants de Sant Antoni, mostres de dansa i molt més. En aquesta zona també trobareu carpes de restauració d’establiments del barri, barra de cervesa a càrrec de Moritz, play-zone per a la canalla i representació de la cultura popular del barri a càrrec de Els Trapelles de Sant Antoni (Diables Infantils) durant les dues jornades. El lloc ideal per sentir el bàtec social i cultural del barri!

ÀREA CANALLA (Birra, teca i DJs!)

Els amants de la cervesa artesana haureu de fer una parada obligada a l’Àrea Cerveses, on descobrireu una bona representació de productors i distribuïdors de cervesers artesans de Sant Antoni com Lambicus, Barna Brew, Espiga, La Chouffe o Bruge Zot.

També podreu tastar la “Veïna”, una cervesa solidària que neix amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la distribució d’aliments entre els veïns més necessitats del barri de Sant Antoni. La seva recepta és fruit del treball conjunt dels voluntaris de l’Ong De Veí a Veí i de Lambicus, empresa especialitzada en la comercialització de cerveses belgues.

En aquesta àrea hi haurà ambientació musical comissariada per la plataforma cultural Northern Clot. Aquí podreu gaudir de DJ sets a càrrec de selectors com Xeriff dels Dr. Calypso, Beat On Wheels, Belle de Jour o el col·lectiu Captuve Sessions; amb ritmes que aniran des del soul i el funk fins al reggae, dub i roots, en estricte vinil.

Segons Lidia Nuñez, presidenta de l’Unió de comerciants SOM Sant Antoni, aquesta segona edició del SOM Sant Antoni Festival “consolida l’Avinguda Mistral com a epicentre social i cultural del barri”. És aquí on recentment SOM Sant Antoni també ha impulsat altres esdeveniments destacats com la Fira de Reis o la nova Diada de Sant Jordi.

SOM Sant Antoni Festival compta amb la col·laboració de Districte Eixample, Encants de Sant Antoni i Barcelona Oberta, i el suport de patrocinadors com Foto Xavi, Europa 3G, Pastisseria Bonastre, Serralleria Soyma, Lambicus i Encants de Sant Antoni.

Escrit per:
Associació Som Sant Antoni