Skip to main content

Suca i Balla

Suca i balla! Arriba la segona edició de la fira del pa amb tomàquet a Barcelona, al barri de Sant Antoni! 

 

 El proper dissabte 7 d’octubre, el barri de Sant Antoni acollirà la segona edició de la fira del pa amb tomàquet a Barcelona. Una fira per reivindicar una icona gastronòmica dels països catalans –el pa amb tomàquet– i donar visibilitat a diferents establiments de menjar i beure del barri de Sant Antoni. En aquesta edició, la fira suma més hores al carrer i afegeix activitats, música en directe i una mostra de cultura popular. 

A partir de les onze del matí i fins les deu de la nit, a la ronda de Sant Antoni, es celebrarà la segona edició del Suca i Balla! Una fira a on participaran diferents productors i distribuïdors del barri de Sant Antoni d’embotits, pernils, anxoves, truites, cerveses, vins… entre altres productes que poden acompanyar el pa amb tomàquet. 

Com a la primera edició, hi haurà un espai habilitat on cada visitant es podrà fer el seu pa amb tomàquet - a la manera o al secret de cadascú-. Durant tot el dia, la música anirà a càrrec del col·lectiu de dj’s Northern Clot amb la novetat de dues actuacions en directe: Micu (rumba catalana) i Kill Fiction (versions de grups de pel·lícules de Tarantino). Al vespre, els Trapelles de Sant Antoni faran un correfoc infantil. I a més, la fira comptarà amb una àrea de pícnic, un espai per a jocs per infants, tastets d’oli d’oliva verge extra ecològic i un photocall especial amb premis (adjuntem cartell) 

Abans d’acabar la segona edició de la fira es farà entrega del “Tomàquet d’or”, un reconeixement especial de l’organització del Suca i Balla! A una veïna o veí significatiu del comerç de proximitat. Enguany el guardó serà per Maria Masclans, amb més de dotze anys dedicada al Mercat de Sant Antoni a on presideix el mercat del fresc. La Maria Masclans forma part d’una família que ha format part del Mercat des d’abans que es construís el mateix mercat. 

Suca i Balla! promou d’una forma creativa, lúdica i festiva el comerç del barri de Sant Antoni que està vinculat amb el pa amb tomàquet, posant en valor i de relleu la recepta més popular de la gastronomia i cultura catalana. 

En aquesta segona edició el pa amb tomàquet serà proposat i amb la gentilesa de Forn la Panacée (pa de massa mare), Roseta Tomàquets (tomàquet de penjar) i Olicatessen (oli d’oliva verge extra ecològic). 

Comerços / expositors participants: 

Argento’s – Cervesa Espiga / Penya Barcelonista Sant Antoni - Cerveseria La Més Petita - El Extremeño – Formatges Camps - Lambicus – Olicatessen - Pastisseria Bonastre - Vins Ramsurt 

Programa musical: 

11:00h – BEATS ON WHEELS (DJ SET) 

13:00h – MICU (CONCERT) 

14:30h – PERNIL SOUNDSYSTEM (DJ SET) 

16:00h – THE HEATWAVES (DJ SET) 

19:00h – KILL FICTION (CONCERT) 

20:30h – DJ TOMATIK (DJ SET) 

Durant la jornada: 

- Àrea de pícnic 

- Espai per a jocs per infants 

- Tastets d’oli d’oliva verge extra ecològic 

- Photocall especial amb premis 

- Correfoc infantil amb els Trapelles de Sant Antoni. 

 

La fira del pa amb tomàquet Suca i Balla! l’organitza l’associació Som Sant Antoni en col·laboració amb el col·lectiu del pa amb tomàquet i la participació de l’ONG de Veí a Veí, el col·lectiu Northern Clot i el Pla de barris. Amb el patrocini d’Estrella Galícia i el suport de l’Ajuntament de Barcelona. 

Barcelona, 7 d’octubre de 2023 

Per a més informació podeu contactar amb Javier López (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

Escrit per:
Associació Som Sant Antoni